Dette skal du vide om dit køleskab og fryser

Hvor længe vil dele være tilgængelige? Køleskabet og fryseren er måske de vigtigste apparater i enhver husholdning. Uden køleskab eller fryser bliver det meget sværere at holde maden frisk i længere tid. Det er sikkert at sige, at et defekt køleskab er et stort problem. Som ethvert andet apparat holder køleskabe og frysere ikke evigt. Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål og givet svar, så du kan maksimere levetiden på dit køleskab og fryser. Skulle dit køleskab eller fryser uventet gå i stykker, kan du altid besøge Fiyo for at få dine reservedele til køleskab og fryser.

Kan man stable fryser og køleskab oven på hinanden?
Et almindeligt spørgsmål er, om dit køleskab og fryser kan stables oven på hinanden. Svaret er faktisk ret simpelt – nej!  Køleskabe og frysere afgiver varme på bagsiden. Dette vil få det nederste apparat til at "varme" det øverste apparat, hvilket vil øge energiforbruget. I varmere perioder vil det heller ikke være muligt at opnå den ønskede temperatur inde i apparatet, hvilket forårsager for høj luftfugtighed, hvilket resulterer i duggede glashylder, og maden fordærves hurtigt. Køleskabets motor skal køre meget længere end normalt, hvilket også forårsager en del isdannelse. Som følge heraf skal for meget vand drænes gennem det lille afløb i køleskabet. Den lille slange løber til sumpen over kompressoren og kan forårsage oversvømmelse med alle dets konsekvenser. Derudover skal apparaterne arbejde hårdere for at køle, hvilket igen er dårligt for apparaternes levetid. Hvad med et dobbeltdørs kombiskab? De har ikke dette fænomen, fordi de er udstyret med 1 stor fælles kondensator. Vægt kan også spille en rolle. Et køleskab med indhold kan nemt veje 60 kg. Hvis dette konstant trykker på oversiden af ​​det nederste apparat med 2 nivelleringsfødder, risikerer du at beskadige elektronikken og betjeningselementerne på forsiden af ​​det nederste apparat. Hvis de placeres side om side, skal du sørge for, at der er mindst 3 til 5 cm mellemrum mellem køleskabet og fryseren for at forhindre kondens.

Kan køleskab og fryser tilsluttes 1 stikkontakt?
Når du tilslutter udstyr til 1 gruppe, skal du altid tage højde for antallet af watt, der kan løbe gennem en gruppe. Standard maksimum er 3500 Watt. Det gennemsnitlige køle-fryseskab er 150 til 350 Watt, og det gennemsnitlige fryseskab er 180 til 350 Watt. Så du kan fint tilslutte et køleskab og fryser til 1 stikkontakt. Det anbefales ikke at bruge forlængerledning.

Skal mit køleskab og fryser stå i vater?
Ja, både køleskabet og fryseren skal stå i vater. Dette skyldes, at det er nødvendigt at nivellere apparaterne, for at døren kan lukke ordentligt, og også for at apparatet bedre kan køle og/eller fryse. Og det er selvfølgelig også rart, at din mad ikke ruller i alle retninger, fordi dit køleskab ikke er plant. For at nivellere apparatet korrekt skal du placere vaterpasset oven på køleskabet eller fryseren lige bag døren. I bunden af apparatet er der justeringsfødder. Du kan dreje disse, nogle gange skal du bruge en flad skruetrækker til at sætte i hullerne på justeringsfødderne. Drej med uret for at hæve apparatet og mod uret for at sænke det.

Kan jeg transportere et køleskab eller fryser liggende?
Det er muligt at transportere et køleskab, mens det ligger ned. Efter transporten skal du straks stille det oprejst, men ikke tænde det med det samme. Vent mindst 4 til 6 timer, før du tænder for køleskabet. Så kan kølevæsken samle sig, og der sker ingen skade på motoren. Med fryseren er det en anden historie. Fryseren skal altid transporteres lodret. Dette skyldes, at der kan lække olie fra kompressoren ind i fordamperen. At transportere det på hovedet eller på siden er også dårligt og absolut ikke anbefalelsesværdigt. Hvis dette sker, skal du stille fryseren oprejst og under ingen omstændigheder tænde den inden for 24 timer.

Hvor placerer jeg mit køleskab og fryser?
De fleste køleskabe og frysere er ikke egnede til at stå i et uopvarmet rum såsom et skur, opbevaringsrum eller garage. Den omgivende temperatur er normalt for lav om vinteren, hvilket medfører, at apparatet ikke fungerer korrekt eller endda lukker ned. Dette skyldes, at kompressoren ikke fungerer korrekt ved temperaturer lavere end 10 ℃. Der er dog visse frysere, der er velegnede til lave omgivelsestemperaturer. Disse har FreezerGuard eller FrostProtect og fungerer ned til -15 . Når du køber et køleskab, der er velegnet til skuret, er klimaklassen og omgivelsestemperaturen vigtige faktorer, du skal være opmærksom på. Det er bedst at placere det i et miljø med en temperatur mellem 15 og 30 grader. Sørg for, at rummet ikke er fugtigt, og tilslut apparatet til en jordet stikkontakt. Stil ikke køleskabet eller fryseren direkte ved siden af et gaskomfur, og sørg for, at apparatet er 10 centimeter væk fra væggen, så det nemt kan komme af med dets varme.

Hvad er den rigtige temperatur i køleskabet eller fryseren?
Det er ikke alle der ved, hvad den rigtige temperatur i køleskabet eller fryseren er. Det er dog vigtigt altid at have køleskabet eller fryseren indstillet på den rigtige temperatur. Madspild og fordærv kan opstå, når køleskabe er indstillet for varmt. Den ideelle temperatur for køleskabet er 4 . For især kødprodukter er 4℃ den ideelle temperatur for den længste holdbarhed. For kylling, selv ved 4°C, kan bakterietallet langsomt stige. For andre produkter, såsom åbnede krukker, saucer eller smør og smørbart, er 5 til 6 ℃ køligt nok. Vær særlig opmærksom på pålæg, yoghurt, mælk, mejeriprodukter og nogle grøntsager, for kvaliteten forringes hurtigere. Den ideelle temperatur for frisk fisk er 1℃, og den bør ikke opbevares i køleskabet i mere end 1-2 dage. Den rigtige temperatur i fryseren er mellem -18 og -30 . Men jo koldere du indstiller fryseren, jo mere energi forbruges der. Derfor er -18 ℃ til -20 ℃ en fin temperatur til at opbevare din mad. Det er vigtigt at lade maden køle af, inden den fryses. Dette gælder ikke for frosne fødevarer, du køber i supermarkedet. Desuden bruger en fuld fryser mindre energi end en halvfuld. Friske grøntsager holder sig godt i fryseren i op til 6 til 12 måneder. Du kan også fryse visse mejeriprodukter, frugter, supper, brød, hjemmelavede retter osv. Prøv dog at notere, hvor længe det holder sig frisk i fryseren. Vores råd er at kode eller mærke det, så du ved hvor længe produktet kan holde.