Hvordan rengør jeg min bagemaskine?

Skal jeg reparere min støvsuger eller købe en ny??

En bagemaskine er en nem måde at bage dit eget hjemmebagte brød på. Det er vigtigt at holde bagemaskinen ren, så bagningen kan foregå hygiejnisk. Desuden bliver brødet mindre luftigt, når bagemaskinen ikke rengøres ordentligt

Efter bagning kan der efterlades smårester og snavs, så det er vigtigt at rengøre maskinen grundigt hver gang efter bagning.

Under bagningen kan der klæbe stykker af dej til indersiden af bageformen. Det er bedst at rengøre bageformen i sæbevand med opvaskemiddel. Pas på ikke at bruge skarpe genstande til at fjerne dette snavs. Bageformens inderside består af en slip-let belægning, og dette kan potentielt beskadige belægningen.

Vigtige ting at vide, når du rengør din bagemaskine:

  • Skyl bageformen med rent vand og aftør grundigt.
  • Tør bunden af bageformen godt af, så vand ikke når de elektriske dele.
  • Bageformen kan godt gå i opvaskemaskinen, men vi fraråder det kraftigt for at undgå at beskadige slip-let belægningen.
  • Hvis slip-let belægningen er beskadiget, er det klogt at udskifte bageformen.
    Fiyo sælger en række bageforme til brødbagere
  • Tjek indersiden af maskinen for dej eller snavs.
  • Glem ikke at rense dejkrogene. Dejkrogene sørger for at ælte brødet og der klæber selvfølgelig en masse dej til dem. Tag dejkrogene af bageformen for at rense dem ordentligt. Læg dem i en sæbeskål med vand med opvaskemiddel. Skyl dem med rent vand og tør godt.
  • Hvis du på en eller anden måde mister dejkrogene, er nye dejkroge let tilgængelige og kan bestilles hos Fiyo
  • Rengør bagemaskinens yderside med sæbevand og en blød klud.

Et par tips mere:

  • Efter æltning fjernes dejkrogene straks inden bagning. Dette er godt til at bevare dejkrogene og forhindrer huller i bunden af dit brød.
  • Ved at smøre din bageform med en lille smule olie, går dejkrogene mere jævnt igennem dejen og holder længere.
  • Slå ikke den forsinkede timer til, hvis du tilføjer frisk mælk eller æg til din dej. Den forsinkede timer kan forringe disse ingredienser, eller du vil få en ubehagelig lugt i bagemaskinen.
  • Kontroller, om låget stadig lukker ordentligt, så der ikke kommer snavs eller dej ind i maskinen.
  • Hvis brødet ikke hæver ordentligt eller ikke bliver brunt, skal du kontrollere, om termostaten stadig fungerer korrekt.