Rengør din støvsuger med disse enkle trin

Hvor længe vil dele være tilgængelige? Støvsugning er en af de mest effektive måder at holde dit hjem rent på. Det kan dog være svært at holde din støvsuger ren og i god stand, hvis du ikke tager dig tid til at vedligeholde den regelmæssigt. Ved at følge nogle få enkle trin kan du holde din støvsuger kørende, forbedre dens ydeevne og endda forlænge dens levetid. Dette sikrer, at din støvsuger altid er klar til at fjerne snavs og støv, så du altid kan nyde et friskt og rent hjem.

Hvorfor regelmæssig vedligeholdelse af din støvsuger er vigtig

En ren støvsuger hjælper dig med at holde dit hjem rent. En helt ren støvsuger holder længere, er lettere at bruge og har færre nedbrud. De fleste problemer med støvsugere er relateret til tilstopning, slidte dele og dårlig luftgennemstrømning. Især snavsede filtre kan give problemer, da de begrænser luftstrømmen og forhindrer motoren i at køre i optimal stand, hvilket reducerer sugekraften. Ved at holde din støvsuger ren, reducerer du risikoen for disse problemer, forlænger dens levetid og forbedrer dens ydeevne. En ren støvsuger hjælper dig også med at forhindre allergier, da den bedre kan fange allergener og andre stoffer, såsom skæl fra kæledyr. En ren støvsuger kan også hjælpe dig med at være mere miljøvenlig. Ved at reducere strømforbruget og forbedre luftstrømmen kan du forhindre, at din støvsuger bliver overbelastet og overophedet og bruger mere strøm end nødvendigt. En ren støvsuger spreder heller ikke allergener i luften, hvilket kan udløse allergi hos dig og dine kære.  Derfor er det vigtigt at rengøre og vedligeholde din støvsuger med jævne mellemrum.

Hvordan forbereder du din støvsuger til rengøring?

Før du rengør din støvsuger, skal du sørge for, at stikket er trukket ud, og at støvsugerslangen er frakoblet. Hvis din støvsuger har en pose, skal du fjerne den før rengøring. Fjern løst snavs fra mundstykkets børste, pistolgrebet og støvsugerrør. Rengør også alle andre udvendige dele og tilbehør på støvsugeren.

Hvordan renser jeg filteret på min støvsuger?

Filteret er en vigtig del af din støvsuger, da det forhindrer store støvpartikler og andre forurenende stoffer i at trænge ind i støvsugerens indre dele. Derfor er det vigtigt at rense filteret med jævne mellemrum. Et rent filter forbedrer luftstrømmen og lader motoren i støvsugeren køre optimalt. Dette vil forbedre sugeevnen og reducere risikoen for overophedning. Følg disse enkle trin for at rense filteret:
  • Fjern filteret fra støvsugeren og rengør det med vand eller rengøringsmiddel (kun hvis filteret er vandtæt)
  • Lad filteret tørre grundigt, før det sættes tilbage i støvsugeren, da våde filtre kan forårsage kortslutninger.
  • Filtre, der ikke kan tåle vand eller ikke kan rengøres længere, bør udskiftes.
Se alle støvsugerfiltre


Hvordan renser jeg min støvsugerbeholder?

Støvsugeren opsamler alt det opsugede snavs og støv i støvbeholderen. Derfor er det vigtigt at rengøre støvbeholderen regelmæssigt. Hvis du ser støvbeholderen er ved at være fuld, skal du tømme den, før den bliver for fuld. Trin til rengøring af støvbeholderen:
  • Fjern støvbeholderen fra støvsugeren.
  • Vask støvbeholderen med varmt sæbevand.
  • Lad støvbeholderen tørre grundigt, før du sætter den tilbage i støvsugeren.
Hvis din støvsuger ikke har en aftagelig støvbeholder, men bruger støvposer, skal du tørre beholderen af med en fugtig klud. Lad derefter beholderen tørre grundigt, før du bruger støvsugeren igen.

Sådan rengøres slangen og fittings (drejeled)?

Slangen på din støvsuger er en del, der nemt kan blive tilstoppet med snavs og støv. Derfor er det vigtigt at rengøre slange og drejeled (fittings) regelmæssigt. Til rengøring af slange og fittings:
  • Tag slangen af støvsugeren og rengør den med varmt sæbevand.
  • Rengør slangeforbindelserne med en blød børste, sæbe og vand.
  • Lad slangen og fittings tørre grundigt, før du sætter dem på støvsugeren igen.

Fordelene ved en ren støvsuger

En ren støvsuger hjælper dig med at holde dit hjem rent. En ren støvsuger holder længere, er lettere at bruge og har færre nedbrud. De fleste problemer med støvsugere er relateret til tilstopning, slidte støvsugerdele og dårlig luftgennemstrømning. Især snavsede filtre kan give problemer, da de begrænser luftstrømmen og forhindrer motoren i at køre optimalt, hvilket reducerer sugekraften.