Sådan vedligeholder du din barbermaskine, klipper og skægtrimmer: tip til perfekt styling!

Sådan vedligeholder du din barbermaskine, klipper og skægtrimmer: tip til perfekt styling!

Det er meget vigtigt at rengøre din barbermaskine, klipper eller skægtrimmer regelmæssigt for at have glæde af den så længe som muligt. Hvor ofte du gør det afhænger selvfølgelig af, hvor hurtigt dit hår vokser. Med kraftig skægvækst kan det være nødvendigt at barbere dig mere end én gang om dagen, mens med mindre hårvækst, vil to gange om ugen måske være passaende. En ren enhed vil blive ved med at yde optimalt og er bedre for din hud, da en snavset enhed kan blive en kilde til bakterier og andet snavs.

Du kan blot skylle vandtætte enheder under vandhanen med lunkent vand og lade dem tørre. Undgå at forårsage skade, og brug ikke et håndklæde. Separat tilbehør til skægtrimmer, hårklipper og næsehårstrimmer kan også skylles med lunkent vand og lade tørre. Selvom enheden er "selvrensende", eller hvis du har en automatisk rengøringsstation, anbefales det at give den en ekstra rengøring en gang imellem.

Refills til din rensestation fås hos Fiyo, såsom shaver rensepatroner eller den meget købte Philips CC16-50 rensepatron 6-pack.

Det anbefales at skille barberhovedet ad for en mere grundig rengøring af din barbermaskine. På den måde kan du nemt fjerne rester af hår og snavs. Dette hjælper også barberbladene til at holde længere.

Bemærk: Sørg for, at apparatet er slukket, før du begynder at rengøre.

Uanset om du har en barbermaskine med et bladsystem (som Braun) eller et skærehovedsystem (som Philips), kan du i begge tilfælde fjerne toppen. Med et skærehovedsystem kan du fjerne skæret fra barbermaskinen og børste det godt, så alt hår fjernes. Glem ikke at skylle det under vandhanen.

Rengøringsbørster fås hos os ved at klikke på følgende links:

Philips rensebørste (børste, børstehår)

eller

Panasonic rensebørste (børste, børstehår)

Hvis du har en barbermaskine med et bladsystem (som Braun) eller et skærehovedsystem (som Philips), kan du fjerne toppen på begge. Med et skærehovedsystem kan du afmontere skæret og børste det godt eller skylle det rent under vandhanen.

Bemærk: med et bladsystem anbefales det ikke at bruge en børste for at undgå beskadigelse.

Sørg for, at alle dele tørrer grundigt, før du samler apparatet igen. Med tiden vil knivene blive mere sløve. Afhængig af brug og kvalitet vil dette ske mellem 1 og 2 år. Så er det tid til at udskifte barberhoved, blade og/eller barberhoved. Disse dele er tilgængelige hos os på vores barberblade og skærhoved side.

For at rengøre din klipper grundigt, skal du først fjerne skærebladet. Rengør bladet med en børste og fjern forsigtigt resterende hår og snavs.

Du kan ofte løsne bladet, men vær forsigtig med at gøre dette forsigtigt, så du ikke skærer dig. Skyl bladet under rindende vand. Glem heller ikke indersiden af enheden, hvor hårene ofte samles. Rengør dette med en børste eller en tandbørste.

Lad alt tørre grundigt, før du samler enheden igen.

Det er vigtigt at tilføje en dråbe olie i ny og næ for at sikre, at knivene glider let.

Til dette skal du f.eks. bruge Wahl-olie til trimmere WO3320. Er du på udkig efter nye klinger, tilbehørskamme eller andre dele, kan vi også hjælpe dig med det.

Se alle dele og tilbehør til hårklippere

Når det gælder om at vedligeholde din skægtrimmer, gælder som udgangspunkt de samme regler som for klippere. Nogle modeller kan du skylle under vandhanen, mens andre bedst rengøres med en børste. Det er vigtigt at smøre din enhed regelmæssigt for at forlænge dens levetid. Ved at bruge en dråbe olie bevæger knivene på din trimmer sig meget mere jævnt og er meget mere effektive.

Bemærk: Brug af for meget olie kan være skadeligt for din maskines motor.