Skal jeg reparere min støvsuger eller købe en ny?

Skal jeg reparere min støvsuger eller købe en ny??

Som ethvert andet husholdningsapparat holder en støvsuger ikke evigt. Hyppig brug kan få visse dele til at gå i stykker eller slides. Det kan også ske, at teknologien har indhentet støvsugeren, og der er kommet bedre, smartere og mere økonomiske modeller på markedet. En støvsugers levetid er svær at bestemme og afhænger af en række faktorer. Især det antal timer, du anvender støvsugeren, bestemmer dens levetid. Den måde, du bruger den på, påvirker også dens levetid. Bruger du f.eks. støvsugeren til hjemmet eller professionelt? Derudover betyder det naturligvis meget, hvordan du håndterer apparatet.


Min støvsugers sugekraft er aftagende!

Vedligeholdelsen af din støvsuger påvirker også dens levetid. Filtret eller flere filtre skal muligvis udskiftes. Hvis filteret er meget snavset, forringes sugekraften hurtigt, og motoren vil blive overophedet og miste kraft. Støvsugeren kan også afgive ubehagelige lugte, hvis filteret er meget snavset. Derfor er det vigtigt at skifte filtrene regelmæssigt og til tiden. Især med poseløse støvsugere er det meget vigtigt at skifte og/eller rense filtrene til tiden. Med støvsugere med pose bestemmer typen af pose sugekraften. Nu om dage er næsten alle støvsugerposer lavet af mikrofiber, som er af meget bedre kvalitet end de traditionelle papirposer. Som et resultat forbliver der mindre støv i din støvsuger, mens suget forbliver kraftigt.

Hjælp! Der sidder noget i min støvsugerslange!

Du kan kontrollere, om slangen virkelig er problemet, ved at fjerne den fra støvsugeren og derefter kontrollere sugekraften ved at tænde for apparatet. Hvis suget er i orden, er der helt sikkert en blokering i slangen, pistolgrebet eller i mundstykkets bøjning.

Så hvornår er det en god ide at reparere din støvsuger?

Der kan være flere grunde til at overveje at reparere eller udskifte støvsugeren. Du kan finde de forskellige muligheder nedenfor:

Slangen er ødelagt. ( let at reparere )

En slidt eller ødelagt støvsugerslange er ingen grund til panik. Den er ofte meget nem at udskifte, nogle gange komplet med pistolgreb og nogle gange kun som reparationsslange, hvor du kan overføre pistolgrebet. Pistolgrebet fås ofte separat og er nemt at udskifte.

Mundstykket er slidt op. (let at reparere)

Det siger sig selv, at ved brug af støvsugeren vil mundstykket udvise slid og ælde. Børstemundstykket er nemt at udskifte og fås i forskellige former; som almindeligt mundstykke, kombimundstykke, parketbørste, turbomundstykke, glatgulvmundstykke, moppemundstykke og mange andre.

Støvsugerens hjul drejer ikke længere. (let at reparere)

Drejer støvsugerens hjul ikke længere korrekt? Hvis det er tilfældet, kan der sidde hår eller andet skidt fast mellem hjulene. Prøv at rense hjulene og klip eventuelle fastsiddende hår af, eller tag hjulene helt af. Spray dem med silikonespray, så de kan rotere jævnt igen.

Hvis alt dette fejler, kan hjulene købes separat hos Fiyo, og de kan nemt udskiftes.

Støvsugerens ledning ruller ikke længere sammen. (relativt let at reparere)

Ruller ledningen til din støvsuger ikke længere ordentligt sammen? Noget kan sidde fast, eller der kan være en knude på ledningen. Træk ledningen helt ud, tjek ledningen og rengør den. Træk ikke for hårdt, da du ellers kan beskadige forbindelsen til spolen på oprullet. Nogle gange hjælper det at sprøjte noget silikonespray på spindlen i spolemekanismen. Hvis alt dette ikke løser det, kan du udskifte hele ledningsspolen.

Støvsugeren holder pludselig op med at virke. (relativt let at reparere)

Hvis støvsugeren pludselig holder op med at virke, kan motoren være overophedet. Dette kan ske, hvis der er en blokering et sted eller noget andet end almindeligt skidt er blevet suget op, såsom vand eller anden væske.

Vidste du, at der i producentens brugsanvisning til din støvsuger står, at du ikke må suge byggestøv op?|
Faktisk er byggestøv så fint, at det passerer gennem posen og filteret og går direkte ind i motoren.

En støvsugermotor er beskyttet og slukker automatisk, når temperaturen bliver for høj. Træk stikket ud og lad støvsugeren køle af. Tjek om der er en blokering (eller støvsugerposen er fuld). Hvis det er tilfældet, vil støvsugeren igen fungere som normalt, når den er kølet af.

Konklusion

Reparation af din støvsuger bør altid være den første mulighed. Dele og tilbehør er normalt let tilgængelige, og det er bestemt det værd at undersøge dette først. Ikke kun for miljøet, men også for din pengepung.

Hvis du beslutter dig for at købe en ny støvsuger, skal du undersøge, hvilken der er den rigtige for dig.