Køleskab køler ikke

Lige præcis det eneste dit køleskab skal gøre: køle. Så det er enormt frustrerende, hvis dit køleskab lige netop ikke gør det. Hvad nu? Før du ringer til en dyr tekniker, kan det være en god idé at prøve at finde problemet selv og spare både penge og tid. Herunder vil vi nævne de mest almindelige årsager til, at dit køleskab ikke køler nok.

køleskab køler ikke

Mit køleskab laver ingen lyd længere.

Hvis der slet ikke kommer nogen lyd, køler køleskabet sandsynligvis ikke længere. Der kan være flere ting galt nu. Læs mere her under afsnittet: køleskab gør ingenting.

Kølerummet er fyldt med is.

Øverst i køleskabet er kølerummet. Ofte er spiralen i kølerummet fyldt med is. Du kan nemt løse dette problem ved at afrime dit køleskab. Du kan bare tage stikket ud af stikkontakten og vente på, at det tør. Eller du kan bruge en afrimningsspray.

køleskab termostat

Er termostaten indstillet korrekt?

Hvis ikke, så nulstil termostaten. Termostaten styrer nemlig temperaturen i dit køleskab. Sørg for at lade termostaten køle mellem 3 og 4 °C. Termostaten er indstillet? Vent derefter mindst 12 timer og se om problemet er løst. Fungerer termostaten stadig ikke helt godt? Udskift termostaten med en ny.

Se alle kølekskabstermostater

Køleskabets køleribber er tilstoppede.

På bagsiden af dit køleskab er der køleribber. Disse ribber samler med tiden støv og snavs og får køleskabet til at køle dårligt. Prøv forsigtigt at rengøre køleribberne med en børste.

Kompressoren.

Hvis intet af dette viser sig at være årsagen, skal du kontrollere, om kompressormotoren kører. Kompressoren er kugleformet, monteret på ydersiden og nederst bag på køleskabet. Hvis kompressoren brummer eller laver en kontinuerlig lyd uden køling, kan der være et mere alvorligt problem. Det anbefales at tilkalde en tekniker.

Få mere ud af dit køleskab

Hos Fiyo finder du alt til dit køleskab. Fra AEG til Siemens køleskabsdele;
med Fiyo har du det hele. Se hurtigt, hvordan du får dit køleskab tilbage i topform.


Se alle køleskabsdele og tilbehør