Køleskab køler utilstrækkeligt

Det er meget frustrerende, når dit køleskab ikke køler ordentligt. Dine fødevarer er i fare for at blive fordærvede, og køleskabet kan mugne indvendigt. Derfor er det klogt at undersøge, hvad årsagen kan være til, at køleskabet ikke køler tilstrækkeligt.

køleskab køler utilstrækkeligt

Er temperaturen i køleskabet for høj?

Det vil måske overraske dig, hvor mange mennesker glemmer at kontrollere, om temperaturen i køleskabet ikke er indstillet for lavt i sådanne tilfælde. Derfor er det altid en god idé at kontrollere, hvilken temperatur køleskabet er indstillet til.

Juster temperaturen i køleskabet

Justér temperaturen til det ideelle niveau. Den ideelle temperatur for at køle dit køleskab er mellem 3 og 4 °C. Vent mindst 12 timer, sandsynligvis vil problemet være løst på det tidspunkt.

Nej, temperaturen i mit køleskab er korrekt

Hvis dette ikke er årsagen, er årsagen sandsynligvis en teknisk fejl. Årsagerne til utilstrækkelig køling kan normalt findes i dårlig afrimning og/eller forurening.

Afrimning

Køleskabe har en automatisk afrimningsmekanisme. Hvis der dannes is, og køleskabet ikke afrimer sig selv, vil kølingen blive reduceret.
For at let kontrollere, om dette er problemet, skal du se efter om der har dannet sig is på indersiden af køleskabet, indstil derefter termostaten på 0 og åbn døren i 24-48 timer. Tænd derefter termostaten igen. Hvis kølingen fungerer normalt nu, er der et defekt afrimningsmekanisme, som bør håndteres af en specialist på grund af de mange mulige årsager.

Forurening

Brug en støvsuger til at fjerne støv og lignende fra bagsiden og undersiden. Forurening kan være årsagen til utilstrækkelig køling. Efter rengøring, hvis forurening var årsagen, skal køleskabet fungere normalt igen.

Optimer dit køleskab

Hos Fiyo finder du alt til dit køleskab. Fra Bosch køleskabsdele
til Siemens køleskabsdele;
med Fiyo har du det hele. Se hurtigt, hvordan du får dit køleskab tilbage i topform.


Se alle køleskabsdele og tilbehør