Køleskabet lækker

Irriterende! Dit køleskab lækker vand. Det vil selvfølgelig ingen have. Hvad kan årsagen være?

Køleskabet afrimes automatisk hver dag

Et vigtigt element i, hvordan et køleskab fungerer, er, at det afrimer sig selv ca. 3 gange om dagen. Ved denne proces opsamler køleskabet det vand, der opstår ved afrimningen, i en opsamlingsbakke. Normalt vil dette vand fordampe. Hvis det ikke sker, kan følgende være problemet:

  • Måske er afløbet til opsamlingsbakken tilstoppet. Hvis vandet ikke kan løbe ned i afløbet og ind i opsamlingsbakken, vil det finde en anden vej. Dette forårsager i de fleste tilfælde lækage. Kontroller derfor køleskabets afløb og forsøg at åbne det. Problemet vil sandsynligvis være løst.

  • Et mere irriterende problem er, hvis opsamlingsbakken har en revne. Så skal den udskiftes.

Udskiftning af køleskabets opsamlingsbakke

Hvis lækagen fra køleskabet skyldes en defekt opsamlingsbakke med en revne eller anden beskadigelse, og den skal udskiftes, så gå ind på vores køleskabsdele og se om dit køleskabsmærke er der. Det er også meget vigtigt, at du ved, hvilket modelnummer køleskabet har, så du er sikker på at bestille den rigtige køleskabsopsamlingsbakke. Du kan finde denne information på en særlig typeskilt på køleskabet. Det kan findes i bunden af køleskabet, i nærheden af grøntsagskassen.

Aftøende islag

Det er også en god idé at kontrollere, om lækagen skyldes islag, der er ved at tø op. Hvis det er tilfældet, kan årsagen måske findes her: Mad i køleskabet fryser