Køleskabet virker ikke


Øv: køleskabet virker ikke. Det laver ingen lyd, det køler ikke, ingenting. Denne irriterende situation kan have forskellige årsager. Vi opregner nogle af dem nedenfor.

Lyser lampen?

Først kan du kontrollere, om lyset tænder. Dette lys bør normalt tænde, når du åbner køleskabsdøren. Er der ingen lys i køleskabet? Lyt derefter omhyggeligt efter en let summende eller roterende lyd. Hvis dette er tilfældet, er der stadig aktivitet, med andre ord: dit køleskab fungerer stadig. Problemet er derfor af en anden art.

Ingen lys og/eller lyd

Hvis du ikke hører lyd og/eller intet lys tændes, skal du sætte termostaten (drejeskive med tal i køleskabet) på en lavere temperaturindstilling. Den ideelle temperatur til at køle med termostaten er mellem 3 og 4 °C. Lyt derefter igen, om du hører en svag brummen.

At sænke termostaten ændrer ikke noget

Hvis "tricket med termostaten" ikke får dit køleskab til at lave lys eller lyd, kan du kontrollere, om der er strømtilførsel til køleskabet. Fungerer stikkontakten stadig, eller er stikket ikke sat ordentligt i? Prøv at tage stikket ud af stikkontakten og sæt det tilbage i. Virker det stadig ikke? En god test for stikkontakten er at sætte et andet apparat (eller en lampe) i stikkontakten. Hvis dette apparat heller ikke virker, er stikkontakten ikke tilsluttet strøm. Kontroller sikringen i sikringsskabet.

Strømforsyningen er intakt

Hvis strømforsyningen er i orden, men køleskabet stadig ikke fungerer, kan årsagen findes i:

  • intern ledningsføring;

  • termostat;

  • frost-timer;

  • kølekompressor.

Vær opmærksom: E-manager / Smartplug

Har du en E-manager eller en smartplug? Kontroller også altid, om den er tændt eller fungerer korrekt. Det kan nogle gange være, at køleskabet er slukket, fordi smartpluggen beslutter at slukke.

På grund af det store antal apparater og typer er det desværre ikke muligt at gå i detaljer med alle. Hvis du mistænker en af de ovenstående ting, anbefales det at tilkalde en specialist.

Har du selv fundet årsagen, og skyldes det en defekt reservedel? Har du tillid til, at du selv kan udskifte denne reservedel? Så kan du hos os bestille de nødvendige køleskabsdele direkte. Fra AEG til og med Siemens køleskabsdele eller Bosch køleskabsdele.