Køleskabsvedligeholdelsestips

Afstand til væg

Det er altid klogt at placere dit køleskab ikke lige op ad væggen. Giv det lidt plads, omkring en centimeter eller ti. Placer ikke køleskabet direkte op ad væggen, men med ti centimeters afstand mellem køleskabet og væggen. Varmen, der dannes på bagsiden af køleskabet, kan så slippe ud bedre, hvilket betyder, at køleskabet selv ikke behøver at arbejde så hårdt. Det er også meget bedre for din væg!

Ikke ved siden af varmen

På samme måde: Placer ikke dit køleskab ved siden af varmekilden. Varmen skal kunne slippe ud effektivt. Ved siden af en opvarmning bruger køleskabet også mere energi for at holde indholdet koldt.

Varm mad, frosne måltider

Hvis du har planer om at opbevare en varm ret i dit køleskab, skal du først lade den køle af (for eksempel på køkkenbordet eller komfuret) inden du placerer den i køleskabet. Dette sparer meget energi, der ellers ville blive spildt. Vil du optø en frossen måltid? Så placer det i dit køleskab. Det optøs ikke kun mere jævnt, hvilket forbedrer madens kvalitet, det hjælper også med at holde dit køleskab koldt. Dobbelt gevinst!

Køleskabet skal slukkes under ferie

Nå, så skal du på ferie, men hvad gør du med køleskabet? Vores tip: tøm køleskabet helt. Måske kan du tage madvarer med på din ferie, eller forbruge dem inden du rejser. Når køleskabet er tømt, skal du slukke det og lade døren stå åben. Giv din enhed lidt "hvile": at lade køleskabet være tændt under din ferie er unødvendig pengespild!

Altid luk døren ordentligt

Noget, du altid skal være opmærksom på: luk døren til dit køleskab ordentligt. De gummiagtige tætningslister forhindrer den kolde luft i at slippe ud, men hvis de ikke er ordentligt lukket, hjælper de selvfølgelig heller ikke. Hvis du vil vide, hvor meget det betyder, skal du placere et (digitalt) termometer i køleskabet og lad det "aklimatisere" i et par minutter. Åbn derefter døren: Du vil se, hvor hurtigt temperaturen stiger. Faktisk tager det lang tid for temperaturen i køleskabet at komme sig. Dette bruger meget energi, og det koster dig mange penge. Derfor: lad altid døren være lukket ordentligt!

Nyt køleskab?

Hvis du skal købe et nyt køleskab, er der ting, du skal være opmærksom på, som kan spare dig mange penge. Desuden er de bedre for miljøet. Så vælg det bedste køleskab med A ++ mærkat. Hvis du vælger et køleskab med kombineret køl-frys, sparer du endnu flere penge.

Klar til reparation? Se alle køleskabsdele. Fra Bosch køleskabsdele til Siemens køleskabsdele.