Mad i køleskabet fryser


mad i køleskabet fryser

Køleskabet fryser min mad

Det er selvfølgelig ikke meningen, at køleskabet skal køle for godt. Så hvis det viser sig, at køleskabet køler din mad meget hårdere end hensigten er, eller endda fryser den, så er det klogt at tjekke hvad der er galt. Det kan være forskellige ting.

Er temperaturen i køleskabet for lav?

Det vil overraske dig, hvor mange mennesker glemmer at kontrollere, om temperaturen i køleskabet ikke er indstillet for lavt i sådanne tilfælde. Derfor er det altid en god idé at kontrollere, hvilken temperatur dit køleskab er indstillet til i øjeblikket.

Er temperaturen faktisk for lav?

Juster derefter temperaturen til det ideelle niveau. Den ideelle temperatur ligger mellem 3 og 4 °C. Indstillet? Vent derefter mindst 12 timer og kontroller, om problemet er løst derefter.

Rører grøntsagerne bagsiden af køleskabet?

Det er også altid en god idé at kontrollere, om grøntsager i dit køleskab ikke tilfældigvis berører bagsiden af køleskabet. På grund af det høje fugtighedsniveau i grøntsager og den lave temperatur på bagsiden kan dette også være årsagen.

køleskabs gummiliste

Isslaget i køleskabet eller fryseren

Et isslag i dit køleskab er ofte årsagen til, at det ikke fungerer optimalt. Sørg for følgende:

  • at du ikke åbner døren til fryseren for længe eller for ofte. Hvis der kommer varm luft ind i fryseren eller køleskabet udefra, vil dette kondensere som fugt på kølefladerne i dit køleskab. Denne fugt vil derefter fryse;

  • at du kontrollerer, om døren til fryseren lukker ordentligt. Måske sidder gummilisten løst eller er beskadiget. I så fald skal den fastgøres igen eller udskiftes med en ny gummiliste;

  • at du afrimer fryseren en eller to gange om året. Du kan trække stikket ud af køleskabet eller bruge en afrimningsspray.

Få det bedste ud af dit køleskab

Hos Fiyo finder du alt til dit køleskab. Fra AEG til Zanussi, fra gummilister til termostater;
med Fiyo har du det hele. Se hurtigt, hvordan du får dit køleskab i topform igen.


Se alle køleskabsdele & tilbehør