Hvordan man skifter en mica-plade i mikrobølgeovnen?

Hvad er en mica-plade?

En mica-plade er et tyndt stykke mica eller plastik, der bruges i mikrobølgeovne. Den spiller en vigtig rolle med at beskytte forskellige mikrobølgeovn dele og jævnt fordele mikrobølgerne i mikrobølgeovnen. Funktionerne af en mica-plade inkluderer modstand mod høje temperaturer, beskyttelse mod fedt og snavs, og opretholdelse af korrekt funktion af mikrobølgeovnen.

Hvordan man skifter en mica-plade i mikrobølgeovnen?

Hvornår skal en mica-plade skiftes?

Årsagen til at mikrobølgeovnen ikke fungerer, kan være en defekt bølgeleder eller selve mikrobølgeovnen. For at være sikker på, at problemet er i mica-pladen og ikke i andre dele af mikrobølgeovnen, skal du kontrollere følgende symptomer:

1. Overfladen af ​​pladen bliver mørk eller der opstår pletter.
2. Overfladen er dækket af et lag fedt eller forvrænget.
3. Der er revner i pladen eller den begynder at smuldre.

Hvis et af disse symptomer er til stede, er det tid til at skifte mica-pladen.

Hvordan skifter jeg en mica-plade?

Mikrobølgeovnsproducenter bruger mica af specifikke årsager. Materiale opfylder alle nødvendige krav, er billigt og let tilgængeligt. Udskiftning af en brændt eller beskadiget mica-plade er ikke en svær proces og kan udføres af praktisk talt alle. Uanset hvilket materiale du vælger (mica eller plastik), er trinnene de samme:

1. Fjern forsigtigt den beskadigede mica-plade.
2. Rengør det gamle plade for snavs.
3. Skær (i tilfældet af en universal mica-plade) et nyt stykke ud af mica- eller plastfolien ved at bruge det gamle plade som skabelon.
4. Lav de nødvendige monteringshuller.
5. Fjern eventuelle ujævnheder fra den nye plade ved at slibe.
6. Placer den nye mica-plade på plads og sørg for, at den sidder fast.

Som altid er det vigtigt at følge sikkerhedsforskrifterne ved arbejde med elektriske apparater. Sørg for, at mikrobølgeovnen er frakoblet fra stikkontakten, før du begynder reparationen.