Magnetron life hacks

De fleste hjem kan næsten ikke undvære en mikrobølgeovn. Alligevel tror vi, at du ikke udnytter denne enhed tilstrækkeligt. Herunder har vi samlet nogle såkaldte "life hacks", praktiske tips til husholdning, som mange ikke kender til. Med andre ord, hvordan din mikrobølgeovn kan gøre dit liv endnu lettere end den allerede gør!

> Desinficering af en svamp i mikrobølgeovnen

Det er ikke anbefalet at opvarme en svamp direkte i din mikrobølgeovn for at dræbe mikroberne. Dette skyldes, at mikrobølgeovnen har såkaldte "døde pletter", hvor strålingen ikke når frem. (Dette er også grunden til, at der er en roterende plade i apparatet!) Den korrekte metode til at desinficere en svamp i din mikrobølgeovn er at placere den i en mikrobølgeovn-sikker beholder fyldt med vand. Hvis du opvarmer vandet i 4 minutter ved høj temperatur, vil vandet nå en temperatur, hvor de fleste skadelige bakterier dør.

Vigtigt! Alt vand opvarmet i mikrobølgeovnen er meget farligt, og svampen skal også afkøles ordentligt.

> Gør honning flydende igen med mikrobølgeovnen

Hvis honning har stået et stykke tid, krystalliserer den. Disse sukkerkrystaller kan du nemt omdanne til lækker flydende honning i din mikrobølgeovn! Placer krukken, naturligvis uden låg, i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder til 1 minut ved medium effekt. Du vil se, at krystallerne er blevet flydende igen.

Bemærk! Gør ikke dette, hvis honningen er i en plastflaske. Plast indeholder giftige stoffer, der kan frigives, og desuden kan det gå meget galt (især med påsat låg).

> Løsn et frimærke med mikrobølgeovnen

Dette er sjovt for frimærkesamlere. Du kan bruge din mikrobølgeovn til at løsne et frimærke fra et brev! Dryp et par dråber vand på frimærket. Placer kuverten i mikrobølgeovnen og lad den være i 20 sekunder ved medium effekt. Du vil bemærke, at frimærket let løsner, ikke kun på grund af dampvirkningen fra det opvarmede vand, men også fordi mikrobølgestrålingen svækker bestemte typer lim.

Skær løg uden tårer

> Sterilisering af pottemuld med mikrobølgeovnen

Hvis du vil plante nogle frø, er det en god ide at sterilisere den pottemuld, du vil bruge. Dette forhindrer ubehagelige skadedyr og ukrudt i at sabotere dine planter. Placer ca. 400 g pottemuld på en flad tallerken. Opvarm det i mikrobølgeovnen ved høj effekt i ca. 1 minut og 30 sekunder, eller indtil der kommer damp fra det.

> Pille hvidløg med mikrobølgeovnen

En besværlig opgave: at pille hvidløg. Læg hvidløget i mikrobølgeovnen i 20 sekunder ved medium effekt, og du vil se, hvordan feddene nemt glider ud af skallen.

> Fjerne skrællen fra tomater med mikrobølgeovnen

Placer tomaten i mikrobølgeovnen og opvarm den i 30 sekunder ved medium effekt. Lad tomaten stå i 2 minutter. Skrællen vil derefter glide let af. Dette trick virker også til ferskner!

> Skær løg uden tårer

Skær toppen og bunden af løget af og placér det i mikrobølgeovnen i 30 sekunder ved medium effekt. Du vil bemærke, at du derefter kan skære løget uden at få tårer i øjnene. Aldrig mere tårer over skærebrættet!

> Få mere saft fra citroner

En kølet citron eller en anden citrusfrugt (som en lime) giver mindre saft end en let opvarmet citron. Placer derfor citronen i mikrobølgeovnen i ca. 20 sekunder, og du vil bemærke, at det er lettere at presse mere saft ud af citronen.

presset og får!Mikrobølgeovn livshakere hoaxes

Der er også mikrobølgeovn "livshakere" i omløb, der simpelthen ikke er sande. Vi har samlet nogle af dem til dig nedenfor. Vi fraråder dig på det kraftigste at bruge disse "livshakere" på fiyo.nl.

Desinficering af skærebræt i mikrobølgeovn

HOAX: Den primære kilde til rygter om at kunne desinficere et skærebræt synes at være en række artikler mellem 1994 og 1996 fra en fødevarevidenskabsmand og mikrobiolog ved University of California. Ifølge rådet skulle man opvarme skærebrættet i et par minutter (helst endda med vand), hvilket skulle dræbe næsten alle farlige bakterier på skærebrættet.

Sandheden er, at der ser ud til at være meget lidt sikkerhedstest eller anden forskning i effekten, men at der er mange råd imod denne metode. Ældre modeller af skærebrætter kan indeholde metaldele indeni. Andre modeller holdes sammen med lim, der ikke er magnetronsikker. Skærebrættet kan også tage fyr eller endda eksplodere, fordi det i bund og grund er et tørt objekt (noget der frarådes at placere i din mikrobølgeovn).

Opladning af smartphone i mikrobølgeovn

HOAX: Denne hoax cirkulerede hårdnakket på internettet i 2014. Mange mennesker faldt i, hvilket resulterede i en uoprettelig beskadiget smartphone. Det er absolut ikke tilrådeligt at placere din mobiltelefon, smartphone eller enhver anden elektronisk enhed i mikrobølgeovnen. Dette kan forårsage alvorlig skade på både enheden og din mikrobølgeovn, og kan endda frigive giftige gasser. Lad være med at hoppe på den her!