Opvaskemaskine tager ikke vand

Uden vand bliver det svært at vaske op. Der er forskellige årsager til, hvorfor der ikke kommer vand i din opvaskemaskine. Nedenfor forklarer vi nogle mulige årsager til dette problem.
Husk altid at tage apparatet ud af stikkontakten, før du begynder at arbejde med det.

Kontroller vandtilførslen til opvaskemaskinen

Først skal du tjekke, om vandhanen ved et uheld er blevet lukket af nogen. Derefter skal du løsne vandslangen og kontrollere den. Slangen kan være tilstoppet eller stærkt kalket. Ofte er der et filter i eller foran slangen, der også kan være tilstoppet eller kalket. Desuden er der i mange maskiner en aquastop i slangen, som kan sidde fast indeni. Slå forsigtigt på den med et stumt objekt eller en hammer for at afhjælpe en mulig blokering.

Kontroller dørlåsen på opvaskemaskinen

Dørlåsen eller dørlåsen regulerer hele maskinen. Det forhindrer, at maskinen kører, mens døren er åben. Hvis denne er defekt, kan maskinen ikke starte et vaskprogram. I så fald skal låsen desværre udskiftes. I nogle opvaskemaskiner behøver man dog ikke at udskifte hele låsen, men kun en del af den - dette afhænger dog af typen og naturen af kontaktens defekt.

Kontroller vandindgangsventilen på opvaskemaskinen

En defekt ved denne ventil kan kendes ved bankende lyde fra din maskine. Hvis vandindgangsventilen er defekt, skal den desværre udskiftes. Hvis du beslutter dig for at udskifte delene, skal du læse installationsvejledningen omhyggeligt. Installationsvejledningen følger altid med den nye ventil.

Kontroller svømmerkontakten på opvaskemaskinen

Nederst i opvaskemaskinen er svømmerkontakten, som bestemmer vandniveauet. Hvis den elektriske kontakt eller svømmerkontakten er defekt, skal denne del udskiftes.

Når du har fundet årsagen og problemet skyldes en defekt del, kan du bestille de passende dele til din opvaskemaskine direkte i vores webshop.