Opvaskemaskinen vasker ikke godt nok

Hvis din opvask ikke kommer godt nok ud af opvaskemaskinen, er der tydeligvis noget galt. Problemet kan måske løses hurtigt og nemt.

Vandindløbsventil

Den vigtigste årsag til et dårligt vaske resultat er mangel på tilstrækkeligt vand til vasken. Årsagen kan være indløbsventilen. Denne findes forrest i maskinen (til højre eller venstre nederst) og kendes på vandtilførselsslangen og normalt 2 ledninger forbundet til den. Hvis ventilen er defekt, kan du høre en dunkende vandlyd. Hvis den er defekt, skal ventilen udskiftes. Hvis du vælger at udskifte den, så læs omhyggeligt installationsvejledningen, som leveres med den nye ventil.

Filtre

Alle opvaskemaskiner har filtre for at forhindre større madrester i at komme ind i pumpe systemet. Moderne maskiner har selvrensende filtre. Nogle har filtre, som befinder sig inde i maskinen (i midten nederst). Disse er nemme at fjerne og rense (læs også instruktionsbogen). Når filtrene er rengjort, vil vaskeeffekten forbedres markant.

Afløbsventil

Nogle maskiner har en aflukningsventil ved afvandingen. Hvis den ikke fungerer korrekt, løber vandet ud af maskinen, hvilket resulterer i for lidt vand til en god vask. Hvis du kan høre vand under vaskesyklussen, skal problemet findes i afløbsventilen.

Sprayarme

Både nederst i maskinen og under øverste kurv er der sprayarme til at sprede vandet rundt. Hvis hullerne i disse arme er tilstoppede, vil det påvirke opvaskresultatet. Det er nødvendigt at kontrollere sprayarmene regelmæssigt for eventuelle blokeringer.

Doseringsenhed

Hvis doseringsenheden består af 2 dele (ældre modeller), skal du sikre dig, at begge dele er fyldt med opvaskemiddel for at have tilstrækkelig rengørende kraft under den anden del af cyklussen.

Når du har fundet årsagen og problemet viser sig at være forårsaget af en defekt del, kan du bestille dine nødvendige opvaskemaskinedele direkte her.