Udskiftning af opvaskearm

Opvaskearmen i din opvaskemaskine

Du ved det måske ikke, men opvaskearmen i din opvaskemaskine er afgørende for den mest effektive vask. Det roterende element sørger for, at vandet fra opvaskemaskinen sprøjtes effektivt ind i alle hjørner af dit service og derfor vaskes mest snavs af dine bestik, tallerkener og pander.

Hvordan virker opvaskearmen?

Opvaskearmen i din opvaskemaskine er et vandfordelende element, der befinder sig i bunden af din opvaskemaskine. Vandet pumpes ind i opvaskemaskinen gennem tilslutningen, hvorpå din opvaskearm er tilsluttet. Opvaskearmen er tilsluttet vandtæt til denne vandforsyning, så vandet kun kan undslippe gennem sprøjehullerne. Der bliver det presset ud gennem sprøjehullerne under en skrå vinkel. Dette sikrer ikke kun, at vandet når alle hjørner af din opvaskemaskine, men også at opvaskearmen drejer rundt på grund af kraften fra vandet. Dette betyder, at vandet spredes så effektivt som muligt, og din service bliver grundigt rengjort.

Hvornår skal du udskifte opvaskearmen?

Denne effektive sprøjtesystem har det samme mest almindelige problem, som andre sprøjtesystemer også kan have: det kan blive stoppet, fx med papirrester, plastik eller andet snavs. Du vil nemt bemærke det, for hvis opvaskearmen ikke fungerer korrekt, vil din service heller ikke blive renset godt. I mange tilfælde kan du løse dette problem selv ved at rengøre sprøjehullerne med et lille objekt som en papirclips. Hvis dette ikke virker, kan det være en god idé at udskifte opvaskearmen. Der kan nemlig også være kalkaflejringer eller for meget snavs indeni. En opvaskearm er en relativt billig del, så udskiftning er ikke en dyr indgreb.

Udskiftning af opvaskearmen

Denne afgørende del af din opvaskemaskine er uvurderlig, men overraskende nem at udskifte. Som du kunne se i ovenstående video, udskifter du opvaksearmen i din opvaskemaskine på tre super nemme trin. Et barn kan (op)vaske!

 

 

  1. Løsn opvaskearmen ved at dreje den vandtætte fastgørelsesmøtrik mod uret.

  2. Fjern den gamle opvaskearm.

  3. Fastgør den nye opvaskearm ved at dreje den vandtætte fastgørelsesmøtrik med uret.

  4. Nogle modeller har en opvaskearm med et klik-system, hvilket naturligvis gør udskiftningen endnu nemmere.

Tips til at forhindre, at opvaskearm bliver defekt:

  • Stable dit service godt i opvaskemaskinen, med masser af plads, og ikke stabling. Jo bedre opvaskemaskinens vand kan udføre sit arbejde, jo mindre er chancen for at opvaskearmen bliver stoppet af snavs.

  • Trykket på opvaskearmen kan ofte øges. Se i brugervejledningen for mere information. I brugervejledningen står også, hvordan man kan rengøre opvaskearmene.

  • Rengør din opvaskemaskine regelmæssigt for at forhindre, at snavs forhærder sig i opvaskearmen. Vi anbefaler brug af.

  • Rensemiddel til opvaskemaskine

Du kan bestille din nødvendige erstatningssprøjtearm til opvaskemaskinen direkte hos os.