Vandet forbliver i opvaskemaskinen
Vandet forbliver i opvaskemaskinen

Vandet i din opvaskemaskine bliver ikke bortskaffet. Resultatet: en stor rod i bunden af din opvaskemaskine. Meget irriterende, men måske kan det nemt løses med en rengøringsaktion eller udskiftning af en del. Herunder giver vi nogle praktiske tips.

Afledning

Maskinens afløbsslange kan være tilstoppet, og det er nemt at kontrollere ved at fjerne slangen fra afløbet. Hvis dette er årsagen, kan du nemt rense afløbsslangen.

Pumpen

Opvaskemaskinens pumpe er sandsynligvis direkte forbundet med motoren, nederst i opvaskemaskinen. For at få adgang til dette skal sprayarmene og filteret fjernes. De dele, der kan gå i stykker, er runde, lavet af plastik og en slags propel både for indgående og udgående vand. Disse skal udskiftes, hvis de er defekte.

Remmen

Nogle maskiner har en rem, der driver pumpen, og denne rem kan glide eller være defekt. I begge tilfælde skal remmen udskiftes.

Motor

Motoren i opvaskemaskinen kan ikke repareres og skal udskiftes, hvis den er defekt. Hvis maskinen ikke har været brugt i nogen tid (mere end 1 uge), kan man ved manuelt at dreje på motoren nemt løse problemet.

Timeren

Et sjældent problem er en defekt timer, udskift denne, hvis den er defekt.