Rengøring af ovn

Grundig rengøring af ovn

At tilberede mad i en beskidt ovn giver ikke kun en ubehagelig lugt i køkkenet, men kan også surtø skaden maden. Derfor er det bedst at rengøre din ovn grundigt en gang om året. For at rengøre en ovn skal du tage fat i døren, ristene og indersiden af ovnen. Vi vil nu forklare, hvordan du bedst kan gøre dette i følgende trin.

Materialel:

  • Gummihandsker

  • Skraldeposer

  • Køkkenrulle

  • Ovnrenserspray

  • Ovnrenser

  • Svamp

  • Skruetrækker

  • Kogeflade skraber

Trin 1: Forberedelse

Åbn vinduerne (når der bruges giftige rengøringsmidler) og sluk strømmen, hvis du har en elektrisk ovn.

Trin 2: Fjern døren

Åben ovndøren fuldstændigt. Døren er fastgjort med hængsler. Disse skal løsnes. Dette sker ofte med en klemme, som du blot skal klikke løs, og derefter skal du skubbe døren ud.

Trin 3: Riste og bageplader

Fjern ristene fra ovnen. Læg alle ristene i en skraldepose og spray derefter ristene grundigt med en ovnrenserspray. Luk posen løst og lad den virke.

Trin 4: Behandling af indersiden af ovnen

Spray indersiden af ovnen helt med en ovnrenserspray. Undgå ventilatoren, varmeelementerne og lyset i ovnen, når du sprayer. Lad det virke godt. Dette er ikke nødvendigt, hvis du har en selvrensende ovn.

Trin 5: Rengøring af døren

En ovndør kan bestå af fire lag glas. Selvom det meste snavs er på det inderste glas, kan fedt også komme mellem de andre lag af glas. Derfor skal du adskille alle lagene. Glaspanelerne er ofte fastgjort med nogle skruer på siden af døren (se eksempel). Selvom det varierer fra ovn til ovn, er en dør ofte nem at adskille. Rengør derefter glaspladerne med et almindeligt rengøringsmiddel. Det inderste glas kræver ofte lidt ekstra arbejde. Brug også her et almindeligt rengøringsmiddel, men fjern derefter snavset med en kogeflade skraber. Sæt derefter døren sammen igen.

Trin 6: Rengøring af riste og bageplader

I mellemtiden er ovnrenseren trængt godt ind i ristene. Tag dem ud af skraldeposen. Læg dem derefter i en beholder med varmt sæbevand og rengør dem med en svamp. Så skulle snavset nemt gå af. Hvis en rist eller bageplade er uopretteligt beskidt eller endda ødelagt, kan du købe justerbare riste og bageplader på fiyo.dk.

Trin 7: Rengøring af indersiden af ovnen

Fjern det groveste snavs med køkkenrulle. Sørg for at fjerne så meget snavs som muligt på denne måde. Fjern derefter det tilbageværende snavs med en svamp og almindeligt rengøringsmiddel. Tør ovnen til sidst af med køkkenrulle.

Trin 8: Rengøring af displayet og knapperne

Tit er knapperne og displayet på ovnen meget beskidte og fedtede. Rengør dem med en svamp og et almindeligt rengøringsmiddel. Fjern knapperne fra displayet for at kunne rense det helt. Hvis visse knapper er uopretteligt beskidte eller ødelagte, kan du købe nye knapper på fiyo.dk.

Trin 9: Samling af alt

Sæt ristene og bagepladerne tilbage i ovnen og hæng døren tilbage på hængslerne. Tænd derefter strømmen igen, hvis du har en elektrisk ovn, og tænd ovnen på høj temperatur i 20 minutter. Dette fjerner de sidste rester af rengøringsmiddel fra ovnen.

Se alle ovnreservedele eller se alle Bosch ovnreservedele