Udskiftning af din støvsugers filter

Dyson-støvsuger

Hvordan vedligeholder og udskifter du filtrene på din støvsuger?

Støvsugere har typisk 2 filtre: et foran motoren og et bag motoren. Den mest almindelige årsag til tab af sugekraft er, at filtrene er fulde af snavs.

De fleste støvsugere har engangsfiltre, der regelmæssigt skal udskiftes, men der er også støvsugere med vaskbare filtre, som du kan genbruge. Begge slags Støvsugerfiltre kræver regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at din støvsuger fungerer optimalt.

Typer filtre

Engangsfiltre. Disse skal ofte udskiftes, når du ser, at der er støv og snavs på dem. Det er vigtigt at bruge de rigtige filtre til din støvsugermodel. Nogle gange skal du selv skære filteret til, så det passer, men det er en simpel opgave. Du skal vide, hvor filteret sidder og erstatte det med et nyt. Disse oplysninger finder du normalt i brugsanvisningen.

Dyson filter

Genanvendelige filtre. Processen med at udskifte filteret er lignende. Men i stedet for et nyt filter tager du det gamle ud og vasker det, så du kan genbruge det. Det anbefales at vaske denne type filter med koldt vand mindst hver 3. måned.


Når filteret er rent, skal du lade det tørre i mindst 24 timer. Det er meget vigtigt at sikre, at filteret er helt tørt, da resterende vand kan beskadige støvsugeren.
Det er også vigtigt at have rene filtre for støvsugerens gode funktion. Filteret bag motoren kan blive tilstoppet med støvrester og overophede, hvilket kan føre til en defekt og udgøre en sikkerhedsrisiko for brugeren.