Hvordan fungerer en støvsuger?

Støvsuger

Hvordan en støvsuger fungerer

Selvom der er forskellige typer støvsugere, fungerer de alle efter de samme principper.

En støvsuger fungerer takket være en motor. Når du tænder støvsugeren, driver denne motor en blæser, der sænker lufttrykket indeni. Dette skaber et delvist vakuum, som trækker luft gennem støvsugerens slange.

Så snart luften er inde, kan støv og snavs blive filtreret på forskellige måder, afhængigt af hvilken type støvsuger du har. Ved støvsugere med pose går luften gennem posen til et porøst materiale, hvor snavset bliver tilbageholdt i posen.

Andre støvsugere bruger en beholder, der får luften til at rotere med høj hastighed, hvilket slynger snavset udad og får det til at ende i bunden af støvsugeren.

Hvem opfandt støvsugeren?

For mere end 100 år siden havde vicevært Murray Spangler helbredsproblemer på grund af støvet, som han hver dag manuelt måtte rydde op, hvilket gav ham astmaproblemer. Således kom han på ideen om "sugekosten", som han kaldte den, hvilket førte til starten af det kendte firma Hoover.

En mere industriel stil af støvsugere er wet&dry modellerne, som både kan opsuge faste stoffer og væsker. Ved disse støvsugere bliver snavset suspendret i vandpartikler. Efter omrystning stiger disse partikler op og falder derefter i en beholder.

Naturligvis er støvsugerens motor den essentielle del, hvor apparatets sugekraft begynder. Men problemer med sugekraften skyldes ikke altid motoren.

Reservedele til alle typer støvsugere

Har du brug for en reservedel til din støvsuger? Vi har et bredt udvalg af støvsuger reservedele og tilbehør til alle mærker og modeller i vores online butik.

For at finde den rigtige reservedel til din støvsuger skal du blot identificere modelnummeret. Find modelnummeret på min støvsuger