Støvsuger lugter

Ubehagelige lugte i huset, bæh! Fordi en støvsuger selvfølgelig bruges til at suge mange forskellige typer snavs op, kan det ske, at din støvsuger begynder at sprede en ubehagelig lugt. Dette sker især, hvis der er noget, der kan forårsage en sådan lugt, som for eksempel stinkende urin, der ender i støvsugeren. Det kan være meget svært at få støvsugeren til at lugte godt igen. Her er nogle tips til at sikre, at støvsugeren ikke længere lugter.

Støvsugerpose-modeller

Først og fremmest gælder dette råd for støvsugere, der bruger en støvsugerpose. For poseløse støvsugermodeller, som f.eks. fra mærket Dyson, er det bedst at konsultere den tilhørende vejledning.

Er støvsugerposen fuld?

Den mest åbenlyse årsag til ubehagelig lugt fra din støvsuger er, at støvsugerposen er fuld. De fleste mennesker skifter støvsugerposen, når den er fuld (også mærkbart ved nedsat sugestyrke fra selve støvsugeren). Hvis der dog spreder sig en ubehagelig lugt under støvsugning, kan det være tilrådeligt at skifte støvsugerposen med det samme.

Hvilken støvsugerpose?

Hvis du ikke ved, hvilken model støvsugerpose du har brug for, har fiyo.dk en god service til dig: ved køb af en sæt med 4 støvsugerposer sparer du ikke kun penge, men vi finder også den rigtige type støvsugerpose til dit mærke støvsuger. Så behøver du ikke besvære dig med det: vi hjælper dig gerne ud fra vores egen tekniske ekspertise..

Skift støvsugerposen

En ikke altid lige praktisk og en smule ulækker opgave er at skifte støvsugerposen. Dette kan variere afhængigt af støvsugermodellen, men generelle instruktioner findes på emballagen til støvsugerposen. Før du skifter støvsugerposen, er det en god idé at fjerne eventuelle støvrester fra støvsugeren og sprøjte en desinficerende rengøringsmiddel i støvsugeren. Dette forhindrer, at bakterier og svampe senere forårsager ubehagelig lugt. Først derefter skal du placere den nye støvsugerpose.

Støvsugerfilter

Hvis din støvsuger har mulighed for at bruge en lugtfilter (f.eks. en mikrofilter), er det også tilrådeligt at skifte denne ud. Hvis støvsugeren spreder ubehagelige lugte, er det et tegn på, at denne filter ikke længere fungerer tilfredsstillende. Nogle støvsugere har også mulighed for at tilføje en duftparfume. Disse parfumebeholdere kan også blive tomme og skal derefter udskiftes.

Slange og støvsugerhoved

Hvad få mennesker tænker på er også at gennemgå støvsugerslangen og støvsugerhovedet. Hvis din støvsugerslange er lavet af plastik, kan du lade den ligge natten over i varmt sæbevand. Hvis der er metaldele, kan du sprøjte dem med desinficerende spray og tørre dem af med en klud. Du bør også grundigt rengøre støvsugerhovedet og andre dele. Udover disse dele er det også en god idé at kontrollere pistolgriben og støvsugerslangen for ubehagelige lugte og om nødvendigt rengøre dem.

Normalt vil de ubehagelige lugte være væk næste gang du bruger støvsugeren efter at have fulgt disse tips.