Støvsugertyper

Der findes mange forskellige typer støvsugere, og afhængigt af typen er reparation og vedligeholdelse meget forskellig. Selvfølgelig hjælper vi dig gerne med at finde ud af, hvilken type støvsuger du har, men vi bemærker, at mange af vores kunder stadig gerne vil have mere information om de støvsugertyper, der er på markedet. Derfor giver vi nedenfor en praktisk oversigt over de mest almindelige støvsugertyper som reference.

Sledestøvsuger

Den mest kendte type støvsuger til husholdningsbrug er sledestøvsugeren. Denne støvsuger trækker du let fremad uden for meget besvær. Den holdes meget tæt på gulvet og har (ofte) hjul for ikke at beskadige dit gulv. Denne type støvsuger har to typer afdelinger til snavs: de klassiske støvsugerposer eller en permanent støvbeholder (som f.eks. den populære poseløse Dyson-støvsuger). Men i denne kategori finder du også de legesyge Henry og Hetty-støvsugere. En sledestøvsuger er det almindelige apparat til de fleste huslige rengøringsopgaver.

Stangstøvsuger

Disse støvsugertyper var især populære tidligere. Du kender dem uden tvivl: de langstrakte støvsugere, der primært består af en stang med en meget stor støvsugerpose. Tidligere var disse apparater meget tunge, men gennem årene er disse støvsugere blevet meget lettere, så der stadig laves moderne modeller i denne stil. Desuden har denne støvsuger inspireret en anden kendt støvsugermodel: den meget mindre og handy håndstøvsuger! Denne lille støvsuger til rum, hobby og køkken (håndholdt støvsuger) er ideel til alle små nødopgaver, hvor du ikke behøver at tage din større støvsuger ud af skabet med det samme.

Byggestøvsuger

Byggestøvsugeren kaldes også en tør-/vådstøvsuger. Disse støvsugere er beregnet til det hårde arbejde. Fordi de normalt har en industriel, stor støvbeholder i form af en stor kedel, kaldes denne type støvsuger blandt kenderne for en kedelstøvsuger. En meget kendt producent af kraftfulde støvsugere i denne kategori er Nilfisk. Fra store fabriksstøvsugere til professionelle rengøringsstøvsugere: de fleste af dem er fra dette støvsugermærke.

kat på en robotstøvsuger

Robotstøvsuger

Denne type støvsuger, som f.eks. modellerne fra mærket iRobot, er blevet mere populære i de seneste år. Disse skivesformede apparater kører rundt i dit hjem selvstændigt og ved hjælp af sensorer registrerer robotstøvsugeren, om der skal suges snavs op. De kan programmeres efter dine egne præferencer, er relativt energieffektive og kan normalt genoplades. En ulempe ved en robotstøvsuger er, at de i øjeblikket stadig er ret dyre i indkøbspris, men priserne på disse støvsugere falder også støt. Snart vil disse nyttige hjælpere helt sikkert være uundværlige i de fleste husholdninger.

Støvsugerreservedele

Forhåbentlig vil denne oversigt over de mest almindelige typer støvsugere hjælpe dig med dit spørgsmål. For alle disse typer støvsugere tilbyder vi aktier som støvsugerposer, støvsugerfiltre og reservedele. Skal støvsugerrøret eller håndtaget for eksempel udskiftes, eller er hjulet på din støvsuger slidt? Søg bestemt i vores sortiment for at se, om din ønskede reservedel er på lager, så leverer vi hurtigt den ønskede reservedel til dig. Før du ved af det, er dit hjem igen fuldt ryddeligt, og du kan fortsætte med din støvsuger i mange år fremover!