Hvorfor tørrer tørretumbleren ikke længere?

En tørretumbler, der ikke tørrer længere, kan være ret irriterende. Der er forskellige årsager til dette problem, som heldigvis ofte er nemme at løse selv. Her vil vi behandle de mest almindelige årsager til en tørretumbler, der tørrer godt, samt løsninger på disse problemer.

Filtret i tørretumbleren er tilstoppet

Et tilstoppet filter kan være en almindelig årsag til en tørretumbler, der ikke fungerer. Hvis filteret er tilstoppet, kan luftstrømmen gennem tørretumbleren blive begrænset, hvilket resulterer i en tørretumbler, der ikke tørrer ordentligt. Kontroller derfor filteret regelmæssigt og rengør det, hvis det er nødvendigt. Hvis filteret ikke længere kan rengøres, kan du erstatte det.

Du kan finde vores udvalg af tørretumblerfiltre her.

Tørretumbler reservedele exploded view

Tørretumblerens kondensator er tilstoppet

Hvis tørretumblerens kondensator er tilstoppet, kan luften ikke cirkulere ordentligt, hvilket kan resultere i en tørretumbler, der ikke tørrer ordentligt. Rengør derfor kondensatoren regelmæssigt. Dette kan normalt gøres nemt ved at fjerne kondensatoren fra tørretumbleren og rengøre den med vand. Hvis du ikke kan få kondensatoren ordentligt ren, kan du nemt erstatte den.

Du kan finde vores udvalg af tørretumbler kondensatorer her.

Snoren er brudt, så tromlen ikke drejer

Hvis snoren (remmen) på tørretumbleren er brudt, vil tromlen ikke længere dreje rundt. Dette resulterer i, at tøjet ikke kan tørres ordentligt. Hvis remmen er brudt, skal den udskiftes.

Du kan finde vores udvalg af tørretumbler snore her.

Afløbspumpen er tilstoppet

Hvis afløbspumpen er tilstoppet, kan tørretumbleren ikke dræne fugtigheden ordentligt, hvilket resulterer i, at tøjet ikke tørrer ordentligt. Rengør derfor afløbspumpen regelmæssigt. Hvis afløbspumpen er blevet beskadiget (på grund af tilstoppelsen), kan du erstatte den selv.

Du kan finde vores udvalg af tørretumbler afløbspumper her.

Tøjet kommer for vådt ind i tørretumbleren

Hvis tøjet kommer for vådt ind i tørretumbleren, kan tørretumbleren ikke tørre ordentligt. Sørg derfor for, at tøjet ikke er for vådt, før det lægges i tørretumbleren. Lad tøjet f.eks. først centrifugere grundigt i vaskemaskinen, inden det lægges i tørretumbleren.

Der er forskellige årsager til en tørretumbler, der ikke tørrer ordentligt. Det er derfor vigtigt at rengøre filteret og kondensatoren regelmæssigt og kontrollere remmen, temperatursensoren og afløbspumpen. Det er også vigtigt at sikre, at tøjet ikke er for vådt, når det lægges i tørretumbleren. Vi tilbyder et bredt udvalg af reservedele til tørretumblere til forskellige mærker og modeller, som f.eks. Bosch Serie 6, Bosch SelfCleaning Condenser Serie 8, Siemens IQ700, AEG, og forskellige andre mærker.

Hvis du er i tvivl om, hvilken del du har brug for, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice for skræddersyet rådgivning.