Tørretummelmaskinen motor kører konstant

Tørretummelmaskinen motor kører konstant

En tørretumbler bør normalt gennemføre sin cyklus og derefter stoppe med at køre. Det kan dog ske, at tørretumbleren ikke stopper med at køre. Det er selvfølgelig et stort problem, da det kan beskadige dit tøj, da det bliver for varmt og tørrer for længe.

Stoppet afløb

En årsag til at maskinen bliver ved med at køre kan være et stoppet afløb. Kontroller, om afløbet er stoppet. Hvis afløbet er stoppet, kan tørretumbleren ikke nå den forhåndsindstillede temperatur, hvilket får den til at blive ved med at varme op, selvom tøjet er tørt. Rengøring af afløbet løser dette problem.

Det er ikke afløbet!

En normal tørre-cyklus forløber således:
En termostat bestemmer, hvornår temperaturen indeni maskinen når den forhåndsindstillede værdi. Maskinen begynder at køre, indtil temperaturen falder, derefter øges temperaturen igen. Denne proces fortsætter, indtil tøjet er tørt.

Termostat defekt

Hvis afløbet ikke er stoppet, er termostaten sandsynligvis defekt. Termostaten er en lille rund sort enhed, der er monteret på en stålplade, som igen er fastgjort med 2 skruer til tromlens hus. Denne skal udskiftes.

Hvis du har fundet årsagen og problemet viser sig at skyldes en defekt reservedel, kan du bestille dine nødvendige reservedele til tørretumbleren her. Uanset om du leder efter AEG eller Miele reservedele til tørretumbleren. Du finder det hos Fiyo.