Tørretumbler ovntørrer

Tørretumbler ovntørrer

Dit tøj kommer for varmt ud af tørretumbleren. Tørretumbleren har tørret tøjet for længe, hvilket har gjort det for varmt. Hvordan kan du løse dette problem?

Mulige årsager

Årsagen til overophedning kan være en defekt termostat, som skal udskiftes, eller en ophobning af støv i udluftningen, som skal renses.

Stoppet udluftning

En årsag til fortsat opvarmning kan være en stoppet udluftning. Kontroller om udluftningen er stoppet. Hvis udluftningen er stoppet, kan tørretumbleren ikke nå den forudindstillede temperatur, hvilket resulterer i at tørretumbleren fortsætter med at varme, selvom tøjet er tørt. Rengøring af udluftningen løser dette problem.

Det er ikke udluftningen!

En normal tørringscyklus foregår som følger:
En termostat bestemmer, at der skal opvarmes, indtil indendørstemperaturen når en forudindstillet værdi. Maskinen begynder at køre, indtil temperaturen falder, hvorefter temperaturen stiger igen. Denne proces fortsætter, indtil tøjet er tørt.

Defekt termostat

Hvis udluftningen ikke er stoppet, er termostaten sandsynligvis defekt. Termostaten er en lille rund sort enhed fastgjort til en stålplade, som igen er fastgjort med 2 skruer til tromlekabinettet. Den skal udskiftes.

Hvis du har fundet årsagen og problemet viser sig at skyldes en defekt reservedel, kan du bestille dine nødvendige tørretumbler reservedele her. Hos Fiyo finder du de passende reservedele til alle mærker. F.eks. Miele tørretumbler reservedele.