Tørretumbler virker ikke: hvordan reparerer du en tørretumbler, der ikke starter

Tørretumbler reparationsguide

Sådan reparerer du en tørretumbler, der ikke starter

Hvis din tørretumbler ikke reagerer og ikke vil starte, behøver du ikke straks at tænke, at maskinen er ødelagt og skal udskiftes.

Ofte skyldes problemet én defekt komponent. Før du køber en ny tørretumbler, kan du forsøge at finde og reparere årsagen selv. Dette kan spare dig mange penge på en ny maskine eller en dyr reparation.

Dørswitchen

Dørswitchen sikrer, at tørretumbleren kun starter, når døren er korrekt lukket. Hvis denne komponent er defekt, vil tørretumbleren ikke starte. Dørswitchen sidder normalt bag frontpanelet ved switchen i døråbningen.

Du kan teste dørswitchen med et multimeter for at kontrollere, om der er kontinuitet. Test terminalerne markeret med "C" og "NO" og se efter en måling på 0 ohm, når døren er lukket eller knappen holdes nede.

Den termiske sikring

Den termiske sikring er en sikkerhedsanordning, der forhindrer overophedning ved at afbryde strømmen til motoren, hvis temperaturen bliver for høj. Hvis sikringen er defekt, vil tørretumbleren ikke fungere. Konsulter brugermanualen for at se, om din tørretumbler har en termisk sikring, og hvor den er placeret.

Kontroller sikringen for kontinuitet med et multimeter.

Startswitchen

Startswitchen sidder i hovedkonsollen på tørretumbleren. Når du trykker på den, sender den strøm til drivmotoren for at starte tørretumbleren. Hvis startswitchen er defekt, vil tørretumbleren ikke starte. Test switchen for kontinuitet med et multimeter og udskift den om nødvendigt.

Den elektroniske modul

Elektronisk styrede tørretumblere bruger et printkort til at styre komponenterne. Dette printkort sidder normalt i tørretumblerens hovedkontrolpanel. Hvis tørretumbleren ikke starter, kan det være nyttigt at inspicere printkortet.

Timere

Timeren sidder i betjeningspanelet og styrer de elektriske kontakter, der driver maskinen. En defekt timer kan forhindre, at strømmen når frem til drivmotoren. Kontroller timerens kontakter for kontinuitet med et multimeter og udskift timeren om nødvendigt.

Tilslutningsblokken

Hvis din tørretumbler udløser sikringer eller afbryder afbrydere i dit hjem, kan det skyldes en defekt tilslutningsblok. Denne blok forbinder tørretumblerens interne ledninger med strømkablet. Løse forbindelser kan overophedes og fejle, hvilket udgør en brandfare. Afbryd strømmen og inspicer tilslutningsblokken visuelt for tegn på overophedning. Udskift tilslutningsblokken og eventuelle beskadigede ledninger om nødvendigt.

Kontakt os

Hvis du har problemer med at diagnosticere din maskine, eller hvis du ikke kan finde de nødvendige reservedele, så kontakt os. Udfyld vores kontaktformular på vores hjemmeside eller send en e-mail til info@fiyo.dk.