Problemer med sæbeskuffen i vaskemaskinen

Hvordan diagnosticerer du problemer med vaskemaskinens sæbeskuffe og udskifter låget?

Sæbebeholder

Det mest almindelige problem med sæbeskuffer er, at vaskemidlet ikke frigives fra rummet ind i maskinen. Dette sker hovedsageligt med midterste del af sæbeskuffen, men kan også forekomme i andre sektioner.

Årsagen til dette er ofte en ophobning af gammelt, klæbrigt vaskemiddel, der tilstopper sæbeskuffen. Den bedste måde at løse dette problem på er ved at fjerne sæbeskuffen, løfte sifonen og rense skuffen grundigt i vasken.

Efter denne rengøring kan du teste, om problemet er løst ved at fylde rummet med vand og se, om vandet løber naturligt væk.

Hvis vandet stadig ikke løber væk, kan problemet ligge i dysserne i toppen af sæbeskuffens kabinet. Disse dysser forsyner de forskellige rum: forvaskerummet, hovedvaskerummet og skyllemiddelrummet.

For skyllemiddelrummet (den midterste del, som normalt stopper med at fungere) skal begge ventiler, der fører vand til sæbeskuffen, være åbne. Tilførslen til skyllemidlet blokeres nemmest, da den kun har få dysser, i modsætning til de andre rum, der har mange.

Den første løsning er at rengøre toppen af sæbeskuffens kabinet grundigt med en skurebørste. Dette kan hjælpe med at fjerne snavs og sikre korrekt dosering af vaskemidlet.

Hvis dette ikke virker, skal toppen af sæbeskuffens kabinet udskiftes.

Hvordan udskifter du låget på sæbeskuffens kabinet

  • For at få adgang til låget skal du først fjerne toppen af maskinen ved at løsne de to skruer på bagsiden.

  • Fjern betjeningspanelet ved at løsne de skruer, der holder det på plads.

  • Fjern beslagene på forsiden ved at løsne skruerne i begge ender.

  • Løsn de to påfyldningsslanger ved at dreje spændebåndene med en tang, og fjern derefter slangespændebeslaget på bagsiden. Det kan være nødvendigt at fjerne beslaget, der løber tværs gennem maskinens midte. Dette beslag støtter vægten af hele tromlen, så kun løsne 3 af de 4 skruer for at skabe mere plads uden at fjerne hele beslaget.

  • Nu kan du fjerne sæbeskuffens kabinet og derefter låget ved at klikke klemmerne langs siderne af. Sæt det nye låg på skuffens kabinet.

  • Genindsæt alle de dele, du har fjernet, og sørg for, at alt sidder korrekt. Din sæbeskuffe skulle nu fungere effektivt igen.

Kontakt os

Hvis du har brug for hjælp til at finde den rigtige del til din maskine, er du velkommen til at kontakte os via ovenstående e-mail eller vores kontaktformular. Sørg for, at du kender dit modelnummer, når du kontakter os.

Hvis du søger efter reservedele, så vi kan anbefale dig de rigtige dele.