Vaskemaskine tromle drejer ikke rundt.

Forskellige årsager kan medføre, at en vaskemaskine tromle ikke længere drejer rundt.

Her er nogle årsager og løsninger:

Der er tøj fast mellem karret og tromlen

Vaskemaskine tromle

Tjek om der er tøj mellem karret og tromlen. Fjern det blokerende tøj og tjek om tromlen kan dreje frit igen.

Vaskemaskine er ikke korrekt læsset

De fleste maskiner er udstyret med en balanceringssikring og vil ikke dreje, hvis tøjet ikke er jævnt fordelt eller hvis maskinen er overfyldt. Fjern tøj eller fordel det bedre i tromlen.

V-snedrem er brudt

Tjek snedren (drevrems) der kører over snarehjulet. Snedren er en vigtig del af maskinen og kan let udskiftes. Sådan gør du det:

  • Tag stikket ud af stikkontakten
  • Luk for vandhanen
  • Fjern bagsiden
  • Tjek skruen og snarehjulet for skader
  • Udskift drevremmen (placer den først omkring motorens aksel og rul den derefter over tromlens snarehjul)
  • Sæt bagsiden tilbage og skru skruerne godt fast.

Trykafbryderen er defekt

Tjek maskinens niveausystem. Løsne slangen og pust i den. Trykafbryderen skal klikke to gange. Hvis dette ikke virker, er trykafbryderen sandsynligvis defekt.

Vaskemaskine motorbørster er slidte

Tjek om vaskemaskine motorbørster er slidte. Hvis længden af motorbørsten er mindre end 0,5 cm, vil motorbørsten ikke længere have kontakt og motoren vil ikke dreje. Skævt slid eller stykker, der mangler fra motorbørsterne, kan også være en årsag til at motoren ikke fungerer og derfor tromlen ikke drejer. Udskift motorbørsterne og sørg for at placere dem på samme måde, som de blev fjernet.

vaskemaskine motor er brudt

Tjek om motoren er brudt. Hvis motorbørsterne ikke er slidte eller allerede udskiftet, og tromlen stadig ikke drejer, kan vaskemaskine motor være brudt og skal udskiftes.

Tips: Tag regelmæssigt billeder, mens du demonterer og reparerer vaskemaskine. Dette gør det lettere at montere delen og samle vaskemaskineigen på et senere tidspunkt.