Vandtemperaturen i vaskemaskinen er ikke korrekt

Det er selvfølgelig af enorm betydning, at vandtemperaturen i din vaskemaskine svarer til den ønskede temperatur, du har indstillet. Ellers kan dit tøj for eksempel krympe i vasken, selvom du har passet godt på det. Vi giver dig nogle tips nedenfor til at kontrollere temperaturen og hvad du eventuelt kan gøre ved det.

Kontrollér varmen

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt temperaturen er korrekt, er der nogle måder, hvorpå du kan afgøre, om den er korrekt.

  • Termometer: Hvis du stopper maskinen under vasken og derefter sætter den til at pumpe, vil maskinen tømme vandet ud. Hold et termometer ved afløbet og du får et godt indtryk af den faktiske temperatur i vandet i din vaskemaskine.

  • Med hånden: Kør en testvask ved tredive grader (30°C). Mens vaskemaskinen kører, lægger du hånden på dørens glas. Hvis det føles varmt, er temperaturen mindst over tredive grader, og termostaten er sandsynligvis defekt. Ved tredive grader skal vandet i vaskemaskinen nemlig føles lunken.

  • Akvariumstrip: Disse findes i dyrebutikker og bruges også til at kontrollere temperaturen i et akvarium. Hvis du sætter en af dem på den nederste del af glasdøren, får du en indikation af den indvendige temperatur.

Er det måske mit varmeelement?

Årsagerne kan være forskellige. Hvis årsagen ligger i betjeningen af din enhed, vil reparation være en specialistopgave. En defekt termostat kan eventuelt udskiftes. Et stort problem kan være, hvis varmeelementet er defekt eller påvirket af kalkaflejringer. Dette skal også udskiftes.

Afvigende vandindløbstemperatur

Nogle maskiner har et vandindløb, der består af koldt og varmt vand eller en blanding af begge dele. Temperaturen på dette vand kan enten være for koldt eller for varmt (afhængigt af årstiden). Dette problem opstår sjældent i europæiske lande.

Når du har fundet årsagen og problemet viser sig at være forårsaget af en defekt del, kan du bestille de nødvendige vaskemaskindele her.