Vaskemaskine centrifugerer ikke

Da din vaskemaskine er i stand til at udføre vasketøjets program korrekt, men ikke centrifugerer, er det naturligvis et problem, du gerne vil have løst. Hvilke mulige situationer opstår i de fleste vaskemaskiner?

Vaskemaskinen pumper ikke og centrifugerer ikke

Der er forskellige ting, du kan kontrollere og reparere i dette tilfælde:

  • Hvis motoren stadig kører: kontroller pumpen og drivremmen.

  • Kontrollér pumpen ved at se, om remhjulet kører frit. Hvis det ikke kører frit, skal pumpen udskiftes.

  • Ser remmen slidt ud? Skift den, men først efter du har kontrolleret, om pumpen stadig er i orden.

  • Drejer motoren ikke? Kontroller låseskiftet. Det kan være årsagen til, at vaskemaskinen ikke fungerer helt eller delvist.

Vaskemaskinen pumper vand, men centrifugerer ikke

Også i dette tilfælde er der forskellige ting, du kan tjekke, så du har en bedre ide om, hvor årsagen til problemet ligger i din vaskemaskine.

  • Låseskiftet kan være brudt. Afhængigt af vaskemaskinens type kan dette være årsagen til, at maskinen ikke centrifugerer, men stadig pumper. I så fald er det en god idé at udskifte det hurtigst muligt.

  • Motorkoblingen kan være i stykker. Denne relativt enkle del af plastik og gummi kan være blevet slidt over tid. I så fald skal den udskiftes.

  • En af remmene kan være slidt eller brækket. Den skal absolut udskiftes så hurtigt som muligt, da den er en afgørende del af din vaskemaskine. Bemærk: køb altid en ny rem med præcis samme dimensioner.

  • Motor kan være slidt. Du kan måske konstatere, at motoren stadig kører i én retning. Ikke desto mindre skal hele motoren desværre udskiftes.

  • Hører du en høj lyd under centrifugeringen? Det er sandsynligvis lejerne mellem den indvendige og yderste tromle, der er slidt. For at udskifte dem anbefales det at tilkalde en fagmand.

Vaskemaskinen centrifugerer kun med lukket låg

Starter vaskemaskinen centrifugeringen, når du lukker låget? Det er normalt. Dette er en indbygget sikkerhedsforanstaltning i vaskemaskinen. Låseskiftet forhindrer, at vaskemaskinen kan centrifugere, når døren ikke er lukket.

Når du har fundet årsagen og problemet viser sig at være forårsaget af en defekt komponent, kan du her bestille dine nødvendige vaskemaskine dele direkte.