Vaskemaskine laver mærkelige lyde

Hvis din vaskemaskine laver mærkelige lyde (som uregelmæssig bankning, høj fløjten og piben eller en raslen), kan du selv tjekke et par ting, før du ringer til en tekniker.

Tjek remmen på din vaskemaskine

Det kan være, at kileremmen på din maskine er slidt, revnet eller blevet skør over tid. I dette tilfælde skal remmen udskiftes.
BEMÆRK: Sørg for at vælge en kilerem med samme dimensioner, ellers kan der opstå flere skader, eller du kan igen opleve larmende lyde i fremtiden. Det er bedst at finde den passende kilerem via modelnummeret på din vaskemaskine.

Tjek remskiven på din vaskemaskine

Remskiven kan være slidt eller bøjet. Hvis dette er tilfældet, kan det ske, at kileremmen ikke længere løber gnidningsløst, og dette kan forårsage stærk støj. I dette tilfælde skal du udskifte remskiven.

Tjek tromlelejet på din vaskemaskine

Lejet i tromlen kan være beskadiget. Dette er en af de mest almindelige årsager, især ved ældre maskiner. Lejer slides simpelthen over tid og skal så udskiftes. Normalt skulle dette tage mange år. Det kan dog ske, at pakningen på lejet svigter, hvilket kan tillade fugt at trænge ind og drastisk fremskynde slid.

Tjek motorkoblingen på din vaskemaskine

Motorkoblingen kan være defekt. Denne relativt simple komponent lavet af plast og gummi kan forringes over tid.

Tjek vaskemaskinens motor

Drivmotoren kan være slidt. Det kan være, at motoren roterer den ene vej, men ikke den anden. Desværre kan motoren kun udskiftes som en helhed.

Så snart du har fundet årsagen og problemet skyldes en defekt komponent, kan du bestille de rigtige reservedele til din vaskemaskine direkte i vores online butik.