Vaskemaskine pumper ikke vandet væk

Vaskemaskine pumper ikke vandet væk

Ved afslutning af et vaskeprogram skal vandet normalt tømmes. Hvis din vaskemaskine ikke pumper vandet væk, kan der være forskellige årsager.

Vaskemaskinen centrifugerer, men pumper ikke

Hvis vaskemaskinen centrifugerer, men ikke pumper vandet væk, kan det være fordi et stykke tøj (f.eks. en sok) sidder foran afløbet. Afløbet sidder mellem den indre og ydre tromle. Det er også muligt, at dette stykke tøj sidder fast i pumpen. Hvis der er en forhindring, skal den fjernes. Derefter kan maskinen indstilles normalt igen.

Fjern tøjstykke fra vaskemaskinen

For at fjerne tøjstykket (f.eks. en sok) skal du løsne gummiet, der forbinder pumpen med den ydre tromle, gennem hovedadgangspanelet. Brug derefter en krog til at forsøge at fjerne sokken.

Ingen blokerende tøjstykke

Hvis der ikke er noget foran afløbet eller i pumpen, kan det være, at pumpen selv er defekt. Selvom den kører, kan propellet være brækket. I dette tilfælde anbefales det at udskifte pumpen.

Maskinen centrifugerer og pumper ikke

Hvis vaskemaskinen hverken pumper eller centrifugerer, kan pumpen eller remmen være defekt. Prøv at bevæge pumpens remkive manuelt efter at have afmonteret pumpen. Hvis det ikke lykkes nemt, skal pumpen udskiftes.

Maskinen pumper, men vandet kommer tilbage

Tjek afløbet, som vaskemaskinen er tilsluttet. Er det tilstoppet? Tjek også, om afløbsslangen fra vaskemaskinen ikke sidder for langt inde i afløbet, og om afløbet, som slangen løber ud i, er højere placeret end vaskemaskinen selv.

Har du fundet årsagen og viser det sig, at problemet skyldes en defekt del? Så kan du bestille dine nødvendige vaskemaskinedele her direkte.