Vaskemaskine ryster ikke normalt

Hvis din vaskemaskine ryster på en mærkelig måde, f.eks. hårdere end normalt eller ujævnt, så kan du selv kontrollere nogle ting, inden du behøver at ringe til en tekniker. Dette kan spare dig penge i visse tilfælde.

Dørlåsen

Hvis dørlåsen er defekt, kan det være årsagen til, at din vaskemaskine ikke centrifugerer eller slet ikke fungerer længere. Låsen skal derefter udskiftes. For at komme til låsen er det normalt nødvendigt enten at fjerne toppen (frontlæsser) eller forpladen (ovenlæsser).

Motorkoblingen

Motorkoblingen kan være defekt. Denne relativt enkle del af plastik og gummi kan blive slidt over tid. Den skal derefter udskiftes.

Remme

En af remmene kan være slidt eller brækket. Udskift den med en ny med nøjagtig samme størrelse.

Drivmotor

Drivmotoren kan være slidt. Det er muligt, at motoren stadig kan dreje den ene vej, men ikke længere den anden vej. Så skal hele motoren udskiftes.

Motorpulley

Pulleyen kan være slidt og ikke længere være i stand til at dreje remmene rundt. Hvis det er tilfældet, skal pulleyen udskiftes.

Når du har fundet årsagen og problemet viser sig at skyldes en defekt del, kan du bestille de nødvendige vaskemaskinedele direkte her.