Vaskemaskinen stinker


Stinkende vaskemaskine

Øv: din vaskemaskine stinker! Og en stinkende vaskemaskine giver stinkende tøj. Og ingen ønsker at gå rundt i tøj, der lugter dårligt. Derudover spreder en stinkende vaskemaskine også dårlig lugt, når den er slukket.
Selvfølgelig kan en parfumeret skyllemiddel hjælpe lidt, men det bedste er at angribe problemet med din stinkende vaskemaskine ved kilden. Så hvis din vaskemaskine stinker: rengør den grundigt! Vi giver dig her nogle tips til at rense din vaskemaskine, så lugten forsvinder.

HG Vedligeholdelsestekniker

Fiyo.nl anbefaler først og fremmest brugen af et godt rengøringsprodukt. Vores personlige favorit er HG Plejemontør. Dette produkt renser både din vaskemaskine og din opvaskemaskine grundigt. Det hjælper også med afkalkning og forebyggelse af andre problemer med din vaskemaskine.

Svamp og rester

Først og fremmest er det vigtigt at rengøre de tre mest almindelige steder, hvor sæbe- og andre rester samt skimmelsvamp opstår. Disse forårsager i de fleste tilfælde de dårlige lugte. De tre dele, du absolut skal rengøre, er:

  • Sæbeskuffen: Denne kan let fjernes. Tag sæbeskuffen ud af din vaskemaskine, sæt den i varmt vand, og skrub skimmelsvampen og andre rester væk med en børste.

  • Vanddyserne: Vand og skyllemiddel tilsættes direkte til dit tøj fra skyllemiddelbakken. Hvis der er opstået skimmelsvamp i sæbeskuffen, er der sandsynligvis også lidt skimmelsvamp i dyserne. Brug en opløsning af varmt vand og en god rengøringsmiddel i en sprayflaske til at sprøjte dyserne rene, og børst derefter maskinens dyser rene med en børste med langt skaft.

  • Gummilisten i døren: Ikke alle tænker på det, men hvis vaskemaskinen lugter, og du har gjort alt rent, skal du også rengøre gummilisten i døren. Spray den samme varme spray mellem folderne og skrub den derefter så godt som muligt ren.

Sæbeskuffe tilbage på plads

Efter disse rengøringsaktioner kan du sætte sæbeskuffen tilbage i vaskemaskinen. Sprøjt den resterende spray i sæbeskuffen, og lad derefter vaskemaskinen køre en varm vask. Dette skylle maskinen godt igennem.

Vaskemaskine med Tub Clean funktion

Obs! Hvis din vaskemaskine har en Tub Clean funktion (dette kan være tilfældet med nyere modeller af vaskemaskiner), har denne sidste trin ikke meget effekt. Vaskemaskinen vil skylle rengøringsopløsningen væk med det samme, hvilket betyder, at den har ringe effekt.

Undgå stank

Hurra: Din vaskemaskine lugter ikke mere! Hvordan undgår du så meget som muligt, at det sker igen i fremtiden? Først og fremmest anbefales det at udføre denne rengøring forebyggende med en god rengøringsmiddel. Derudover anbefales det at efter endt vaskeprogram at fjerne tøjet og lade både sæbeskuffen og vaskemaskinedøren stå åben, så de kan tørre. Dette vil sikre, at der cirkulerer luft i din vaskemaskine, hvilket hjælper med at forhindre opbygning af bakterier og skimmel, der får vaskemaskinen til at lugte.

Kører du et program.

Vil du gerne rense din vaskemaskine grundigt? Så kan du bestille din vaskemaskine rengøringsmiddel her.