Hvorfor brygger min kaffemaskine ikke kaffe?

Der er ikke noget mere irriterende end at vågne op og opdage, at din kaffemaskine ikke gør, hvad den skal: brygge dejlig kaffe. Vi har alle prøvet, at vores Jura kaffemaskine, Philips kaffemaskine eller endda vores Braun kaffemaskine svigtede os. Før du beslutter dig for at reparere din kaffemaskine, har vi samlet nogle tips og løsninger for at hjælpe dig.

De mest almindelige årsager til en ikke-fungerende kaffemaskine

Stikket er ikke isat i stikkontakten

Dette lyder måske indlysende, men du vil blive overrasket over, hvor ofte dette er problemet. Inden du skiller din kaffemaskine helt ad, skal du først kontrollere, om stikket er korrekt sat i stikkontakten.

Kaffemaskinen er ikke tændt

Hvorfor brygger min kaffemaskine ikke kaffe?

Det er også muligt, at din kaffemaskine simpelthen ikke er tændt.
Se om tænd/sluk-knappen på din kaffemaskine er aktiveret, og om der lyser indikatorlamper.

Vandbeholderen er tom eller ikke nok fyldt

De fleste kaffemaskiner, hvad enten det er en kaffemaskine med bønner eller en Nespresso kaffemaskine, har et minimumsniveau af vand, der er nødvendigt for at fungere. Kontrollér din kaffemaskines vandbeholder og fyld den op om nødvendigt. Det kan også ske, at flyderen i din kaffemaskines vandbeholder sidder fast. I nogle tilfælde kan du få flyderen løs, men ofte skal vandbeholderen til kaffemaskinen udskiftes.

Kalkaflejringer i kaffemaskinen

Kalkaflejringer er et almindeligt problem, især hvis du bor i et område med hårdt vand. Afkalk din kaffemaskine regelmæssigt for at forlænge levetiden.
Vil du vide, hvordan du afkalker din kaffemaskine? Læs alt om afkalkning af din kaffemaskine i vores blogindlæg:
Afkalkning og rengøring af din kaffemaskine

Kaffebønnerne er sluttet

For kaffemaskiner med bønner, som mange Siemens kaffemaskiner, er det vigtigt at kontrollere, om der stadig er nok bønner.n.
Ingen kaffe uden kaffebønner!

Defekte dele

Det kan også være, at visse dele af din kaffemaskine er defekte. Heldigvis tilbyder Fiyo et bredt udvalg af reservedele til din kaffemaskine.