Tørretumbler tørrer for langsomt

Tørretumbler tørrer for langsomt

Din tørretumbler virker fint, men den tager bare alt for lang tid... Hvis din tøj tager mere end 45-60 minutter at tørre, er der virkelig noget galt med din tørretumbler. Nogle problemer med tørretumblere kan hurtigt løses. Så sørg for at tjekke følgende:

Udluftning

Udluftningen fjerner luften, vanddampen og varmen fra din tørretumbler. Det er derfor en vigtig del af maskinen. Der kan være en forhindring eller forurening i udluftningen, som kan forhindre ordentligt tørring. Rengør udluftningen grundigt.

Opvarmningselement

Opvarmningselementet i din tørretumbler kan være delvist brændt ud. Det betyder, at elementet stadig opvarmer, men ved en for lav temperatur. Dette kan gøre, at tørringscyklussen tager 3-4 gange længere tid end den burde. Elementet kan ikke repareres, så det skal udskiftes.

Intern forurening

Din maskine kan være forurenet med støvpartikler eller lignende. Fjern støvfilteret og kontroller med en lampe om der er yderligere forurening, fjern det om nødvendigt med en støvsuger. Hvis dette ikke virker, er en stor adskillelse nødvendig, og det anbefales at få hjælp fra en professionel.

Termostat

Selvom det ikke er et almindeligt problem, kan termostaten blive defekt, så maskinen dårligt tørrer tøjet. Termostaten er en lille rund sort enhed, der er fastgjort til en stålskive, som igen er fastgjort med 2 skruer til tromlehuset.

Når du har fundet årsagen og det viser sig at være forårsaget af et defekt reservedel, kan du bestille de nødvendige tørretumbler reservedele direkte her. Du kan også finde reservedele til f.eks. Miele tørretumbler eller Siemens tørretumbler.