Vaskemaskine lækker

Det kan altid ske, og det er meget irriterende: Din vaskemaskine lækker vand. Ud over vandskaderne og problemerne med at dreje din vask resulterer en lækage på din vaskemaskine også i farlige situationer, hvis der er andre elektroniske apparater i nærheden. Det er derfor vigtigt at løse dette problem så hurtigt som muligt. Først og fremmest: hvor lækker din vaskemaskine?

Ved døren

Kontroller manchetten for revner. Er der synlige skader? Så er det bedst at udskifte manchetten så hurtigt som muligt.

Kun under påfyldning

Kontroller tilførselsslangen for revner og ved monteringen. Tilførselsslangen går ind i vaskemaskinen gennem en plastikforbindelse. Den forbindelse kan være revnet eller løs. Hvis den er løs, skal du fastgøre forbindelsen bedre og se om din vaskemaskine stadig lækker. Hvis den er revnet, kan den udskiftes.

Kun under centrifugering og skylning

En vaskemaskine, der kun lækker under centrifugering, har sandsynligvis en lækage i hovedafløbsslangen. Kontroller slangen fuldstændigt. Et andet mulighed er en lækage i ydre tromlen. Reparation af dette er ikke økonomisk forsvarligt; det er et af de sjældne tilfælde, hvor du måske bedre kan finde en ny vaskemaskine.

Konstant, hele tiden

  • Kontroller tilførselsslangen fra vandhanen. Hvis der er noget galt med den, skal du reparere eller udskifte den.

  • Kontroller tætningen af tromlen. Tætningen bliver synlig ved at åbne maskinen. Hvis der er en lille vandspor med sæberester, er det sandsynligvis denne tætning.

Lækker pumpen? Så skal den udskiftes

En lækage fra den ydre tromle kan repareres om nødvendigt. Men i de fleste tilfælde er det ikke økonomisk forsvarligt.

Når du har fundet årsagen og problemet viser sig at være forårsaget af en defekt del, kan du bestille dine nødvendige vaskemaskine reservedele her.