Vaskemaskine løber over

Panic! Din vaskemaskine løber over, og hele lokalet er fyldt med vand! Hvad kan dette skyldes, og hvordan løser du problemet?

Vandindløb

Der er en ventil i vandindløbet, som lukker for tilførslen, når det er nødvendigt. Hvis denne ventil ikke lukker ordentligt, vil vandet fortsætte med at strømme ind i din vaskemaskine. For at undgå dette skal ventilen udskiftes.

Vandstandssensor

En defekt eller tilstoppet vandstandssensor kan forhindre maskinen i at give en advarsel og stoppe vandtilførslen. Dette kan føre til, at maskinen løber over. Sensoren "mærker" normalt mængden af vand. Det er normalt en rund enhed med en lille gennemsigtig slange. Sensoren findes nederst i din vaskemaskine, uden for tromlen. Når der tilføres vand, øges trykket i slangen, hvilket aktiverer sensoren ved et bestemt tryk. Løsningen kan være at fjerne tilstopningen (rense). Hvis dette ikke hjælper, skal sensoren udskiftes.

Når du har fundet årsagen og problemet viser sig at være forårsaget af en defekt del, kan du bestille dine nødvendige vaskemaskine reservedele direkte her.